Provincie Groningen geeft subsidie aan instellingen die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen

Foto: Pixabay

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Voedselbanken Groningen en Stichting Kledingbanken Maxima mogen zich voor 2021 verheugen op een subsidie van de provincie Groningen.

De instellingen hebben gemeen dat ze ervoor zorgen dat inwoners mee kunnen doen in de samenleving en gelijke kansen krijgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgt 35.000 euro, Voedselbanken Groningen 30.000 euro en Stichting Kledingbanken Maxima 11.000 euro.

Voedselbanken Groningen

Voedselbanken Groningen zorgen ervoor dat mensen met een laag inkomen een voedselpakket krijgen. Wekelijks ontvangen ongeveer 2750 huishoudens gezond voedsel van de Groninger voedselbanken.

Stichting Kledingbanken Maxima

Bij deze zeven kledingbanken van Stichting Kledingbanken Maxima kunnen mensen met een laag inkomen twee keer per jaar gratis kleding uitzoeken. Maxima helpt jaarlijks ongeveer 16.000 volwassenen en kinderen.

Bij de kledingbanken werken bovendien 250 vrijwilligers, voor wie dit vaak een opstap is naar betaald werk.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten, zoals schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

De subsidies zijn onderdeel van de sociale agenda van het Uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu