Robotmaaiers vervangen trekkers bij onderhoud sportparken in Midden-Groninen

Anton Molema (links) van de gemeente Midden-Groningen en sportwethouder Erik Drenth op het sportpark in Schildwolde. Foto: Eigen foto

Op alle sportparken in de gemeente Midden-Groningen worden vanaf begin september robots ingezet voor het maaien van het gras. Tegelijkertijd starten de voorbereidingen voor het aanleggen van automatische beregeningssystemen op deze sportparken.

Nu nog gebruikt de gemeente Midden-Groningen trekkers voor het maaien van de velden. Na een succesvol verlopen test op de velden van SGV in Scholdwolde is ervoor gekozen op alle (elf) sportparken robotmaaiers in te zetten.

‘De robotmaaiers zullen de velden continu bijhouden. Dat scheelt niet alleen werk, maar zorgt er ook voor dat we minder hoeven te bemesten en geen chemische bestrijdingsmiddelen hoeven in te zetten’, weet sportwethouder Erik Drenth.

Omdat de robotmaaiers veel minder wegen dan trekkers, wordt bovendien de kans op schade aan de velden kleiner.

Dichte en stevige grasmast

Het afgemaaide gras blijft liggen. Dit moet niet alleen voor een dichte en stevige grasmat zorgen, maar draag er ook aan bij dat de velden minder bemest hoeven worden en onkruid minder kans krijgt.

De maaiers werken automatisch en houden rekening met de tijden waarop de sportvelden in gebruik zijn.

Automatisch beregeningssysteem

Binnen drie jaar krijgen alle sportvelden bovendien een automatisch beregeningssysteem. Hiervoor worden leidingen in het veld ingesneden. Deze werkzaamheden beginnen op 1 september.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu