Roshano Dewnarain (19) lijstaanvoerder van sterk vernieuwd GroenLinks Midden-Groningen

GroenLinks Midden-Groningen heeft de kandidatenlijst gepresenteerd. In het midden lijstaanvoerder Roshano Dwenarain. Eigen foto

De 19-jarige Roshano Dewnarain is bij de gemeenteraadsverkiezingen 14 tot en met 16 maart 2022 lijsttrekker voor GroenLinks Midden-Groningen.

De huidige fractievoorzitter Mariet Bosman is na de verkiezingen niet beschikbaar voor een nieuwe termijn. Volgens de partij draagt zij met trots het stokje over aan een nieuwe generatie. De verwachting is dat daarmee nieuw elan en andere inzichten tot hun recht komen. ,,Een toekomstgerichte koers is zeker gesteld.’’

Verjonging

Roshano Dewnarain is een nieuw gezicht in de politieke arena van Midden-Groningen. Achter de schermen zorgde hij de voorbije jaren voor verjonging in de afdeling Midden-Groningen, ,,Lokaal geworteld, maar met een brede blik op de uitdagingen waar de samenleving voor staat,’’ aldus de kandidatencommissie.

Dewnarain zegt zegt blijf te zijn met het vertrouwen van de leden, maar benadrukt dat een goede verkiezingscampagne een teamprestatie is. ,,Veranderen doe je samen. Met elkaar staan wij voor een trots Midden-Groningen in een groene en duurzame omgeving. Waar we in vrijheid mogen leven, naar elkaar omkijken en goed voor elkaar zorgen.’’

Henk Bos haakte af

De fractie van GroenLinks bezet 2 van de 33 zetels in de gemeenteraad van Midden-Groningen. Dat waren er na de verkiezingen 3, maar Henk Bos haakte gaandeweg af en ging alleen verder.

Bekende gezichten op de kandidatenlijst zijn Albert Bosscher (35) en Ger Zuiderveen (64). De laatste vertegenwoordigt GroenLinks al jaren. Hij weet hoe de hazen lopen in de politiek en kent en alle hoeken van de gemeente Midden-Groningen.

Sylvain Woest (21) heet een jong politiek talent te zijn. Arlette Dwenarain (51) is nieuw binnen de partij. De lijst wordt gecomplementeerd met Merel Danoe (21), Bahja Mohamed (44), Silvia Kuperus-Poel (57), Carmen Rossien (38) en Lisa Brandsma (19). Mario Post, voormalig wethouder voor GroenLinks in Menterwolde, is een van de lijstduwers.

Nieuws

menu