Rotondes bij Knijpsbrug in Hoogezand op de schop om doorstroming bij afrit A7 te verbeteren

Foto: Google Street View

De provincie Groningen gaat de twee rotondes bij de Knijpsbrug in Hoogezand verruimen. De rotondes krijgen bovendien extra rijstroken. Deze ingrepen moeten de doorstroming van het verkeer bij de afrit van de A7 richting Hoogezand verbeteren.
Lees meer over
Midden-Groningen

Nu nog staat het wegverkeer geregeld vast als de Knijpsbrug open staat voor de scheepvaart, met name in de avondspits. De rotondes worden daarom zó aangepast dat verkeer dat over de Knijpsbrug moet, gescheiden wordt van het overige verkeer. Als de brug open is, kan het overige verkeer doorrijden. De verkeersdrukte is dan sneller weer opgelost als de brug dicht is.

Turborotonde

De rotonde aan de noordkant - bij Meubelhallen Kolham - wordt een zogeheten turborotonde. Dit is een rotonde met dubbele rij- en aanrijstroken. Het verkeer richting Hoogezand wordt daardoor gescheiden van het verkeer dat de A7 richting Groningen neemt. De aansluiting van de rotonde op de Knijpslaan wordt verbeterd.

Fietsoversteken Zwedenbrug en Barentszstraat

Ook de verkeerssituaties bij de Zwedenbrug en de Barentszstraat in Hoogezand worden aangepast. Bij de Zwedenbrug komt een oversteekplaats voor fietsers met een vluchtheuvel midden op de weg.

Bij de kruising van de Kerkstraat en Barentszstraat komt ook een middenberm met een fietsoversteek. Verder komt er een voorsorteervak voor verkeer dat linksaf wil richting de Barentzstraat.

4 miljoen euro

De aanpassingen aan de rotondes bij de Knijpsbrug worden in 2022 uitgevoerd. Hiervoor is ruim 4 miljoen euro beschikbaar. De provincie Groningen werkt hierin samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Midden-Groningen.

Nieuws

Meest gelezen

menu