SP Midden-Groningen opent meldpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Martine Feenstra. Foto: Eigen foto

De SP in Midden-Groningen heeft een meldpunt geopend voor inwoners van de gemeente die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire.

In deze affaire werden duizenden mensen uit het hele land ten onrechte beschuldigd van fraude met toeslagen. Zij kregen te maken met hoge terugvorderingen.

‘Gemeenten zijn opgeroepen die mensen te ondersteunen en krijgen daar ook geld voor’, stelt raadslid Martine Feenstra in een persberichtred. ‘Op ons verzoek aan het college van B en W om een gemeentelijk meldpunt te openen is helaas negatief geantwoord. Daarom doen wij het nu zelf.’

29 gevallen bekend in Midden-Groningen

Van de mogelijk 22.000 gedupeerden in de toeslagenaffaire hebben zich tot nu toe 8.400 gemeld bij de Belastingdienst voor een compensatieregeling. 29 van deze gedupeerden wonen in Midden-Groningen.

Gedupeerden uit Midden-Groningen die zich nog niet hebben gemeld, kunnen een mail sturen naar middengroningen@sp.nl . De SP geeft advies en verwijst ze, indien nodig, door naar ander hulpverleners.

Feenstra: ‘De gemeente heeft wel inzet vanuit de Gemeentelijke Kredietbank toegezegd. Daar zullen we zeker mee gaan samenwerken.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu