SP begint petitie tegen zoutwinning in omgeving Veendam

De zoutwinlocatie Tripscompagnie van Nedmag. Foto: Archief DVHN

De SP-fractie in Provinciale Staten van Groningen is in samenwerking met de afdelingen Midden-Groningen en Veendam een petitie begonnen om een einde te maken aan de zoutwinning in de regio Veendam.
Lees meer over
Midden-Groningen
Veendam

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een conceptbesluit gepubliceerd waarmee Nedmag door lijkt te mogen gaan met de omstreden zoutwinning. Dit is tegen het zere been van de SP, die erop wijst dat omwonenden al jaren kampen met schade aan hun huizen.

‘De omwonenden strijden al jaren voor hun recht, maar vinden in minister Wiebes weer eens geen bondgenoot’, stelt Statenlid Henk Hensen in een persbericht.

De SP haalt bovendien een incident in 2018 aan, waarbij honderden miljoenen liters pekel en tientallen miljoenen liters diesel weglekten. Hensen: ‘Dat is toch gewoon een milieuramp!’

De SP verkiest veiligheid boven werkgelegenheid. ‘We weten dat velen hun brood verdienen bij de Nedmag’, schrijft Hensen, ‘en we doen ook niet luchtig over werkgelegenheid. Maar veiligheid moet altijd voorop staan.’

Nieuws

Meest gelezen

menu