Samenscholingen, brandjes en vernielingen: 'Muntendammers, hou een oogje in het zeil en bel de politie'

Het natuurgebied Tussen de Venen, naast de Heemtuin in Muntendam, bij de oplevering in 2007. Foto: Archief DvhN

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen doet een dringend beroep op inwoners van Muntendam om de politie te bellen als zich in de Heemtuin, of elders in het dorp, groepen overlast veroorzakende jongeren ophouden.
Lees meer over
Midden-Groningen

De voorbije weken kwamen in de Heemtuin aan de Nieuweweg in Muntendam meerdere groepen jongeren bijeen. Daarbij is vastgesteld dat er meer dan vier mensen bij elkaar waren, dat er vernielingen zijn aangericht, vuur is gestookt en veel rotzooi werd achtergelaten.

Bel de politie

In het naast de Heemtuin gelegen natuurpark Tussen de Venen is onlangs grofvuil gestort. Daarbij was een bankstel dat later in brand is gestoken.

Om de Heemtuin voor het dorp, de medewerkers en de bezoekers bruikbaar en veilig te houden, slaan de gemeente Midden-Groningen, stichting De Heemtuin, jongerenwerk, toezichthouders (BOA’s) en de politie de handen ineen. Met een ‘gezamenlijke en strikte benadering’ moeten de vernielingen een halt worden toegeroepen. Ook de coronamaatregelen, die groepsvorming verbieden en anderhalve meter afstand houden verplicht stellen, worden ter plaatse gehandhaafd.

‘Zeer kwalijk en ongewenst’

,,De tijd van waarschuwen is echt voorbij . Zodra extra controles daartoe aanleiding geven wordt er direct bekeurd’’, zegt burgemeester Hoogendoorn. Hij noemt de incidenten in de Heemtuin ‘zeer kwalijk en ongewenst’. ,,De duidelijke regels en richtlijnen worden niet nageleefd en met een gezamenlijke aanpak wordt daar paal en perk aan gesteld.’’

Inzet van alle partijen

,,De inzet van alle partijen is om de Heemtuin voor het dorp, de medewerkers en de bezoekers veilig te houden’’, aldus Hoogendoorn. ,,Laten handhavers en inwoners gezamenlijk optrekken om dit mooie gebied in Muntendam te behouden waarvoor het bedoeld is en overlast een halt toe te roepen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu