Sappe de Pacht-inner (de serie) vanaf zondag (gratis) online te zien

Een still uit de lokale filmproductie Sappe de Pacht-inner.

Om het tweejarig jubileum van de film Sappe de Pacht-inner te vieren, laat filmmaker Paul Bezuijen vanaf zondag om de twee dagen een nieuwe aflevering zien van de serie die naar aanleiding van zijn film werd gemaakt.

Sappe de Pacht-inner is een lokale filmproductie die in 2017 in de gemeente Midden-Groningen werd opgenomen. Zondag is het precies twee jaar geleden dat de film bij VUE Hoogezand-Sappemeer in première ging.

Pact met de duivel

De jeugdfilm speelt zich af in en rondom Hoogezand-Sappemeer. Het verhaal gaat over Stijn, Kim en Fayza die tijdens één van hun avontuurlijke dwalingen op een duistere gedaante stuiten. Met hulp uit onverwachte hoek gaan ze op onderzoek uit en worden ze geconfronteerd met de eeuwenoude sage van Sappe en zijn pact met de duivel.

Na de première in 2018 kreeg de film awards bij het Fabrique du Cinéma awards in Rome en het Noordelijk Filmfestival. Ook werd de film onder andere geselecteerd voor FICAIJ in Venezuela en het Ramsgate Filmfestival.

Miniserie

In 2019 werd van de film een 5-delige miniserie gemaakt waarvan vanaf zondag op paulbezuijen.com om de twee dagen gratis een nieuwe aflevering te zien is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu