Sportverkiezing Midden-Groningen 2019: dit zijn de winnaars

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn overhandigt prijs Sporttalent Midden-Groningen 2019 aan Charlotte Doddema Foto: Gemeente Midden-Groningen

De winnaars van de Sportverkiezing Midden-Groningen 2019 zijn vrijdagavond bekendgemaakt. Burgmeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Erik Drenth overhandigden de prijzen aan de winnaars thuis.
Lees meer over
Midden-Groningen

Winnaar Sporttalent

De 9-jarige Charlotte Doddema uit Noordbroek is uitgeroepen tot Sporttalent Midden-Groningen. Ze rijdt BMX en werd in 2019 Nederlands Kampioen, tweede op het EK en vierde op het WK. Daarnaast won Doddema nog vele andere prijzen.

Winnaar Sportploeg

Maura Boer uit Hoogezand en Floor van Dongen uit Groningen van Acrosport Midden-Groningen gingen er vandoor met de titel Sportploeg Midden-Groningen. De dames werden in 2019 Nederlands Kampioen acrogym in de categorie duo C-lijn senior.

Winnaar Sportvrouw

Beejee Westerdijk won in de categorie Sportvrouw Midden-Groningen. Westerdijk is bowlster, komt uit Hoogezand en won onder meer afgelopen jaar het Nederlands Kampioenschap in de categorieën Aspiranten single en Aspiranten dubbel.

Winnaar Sportman

Mart Karsenbarg, golfer uit Hoogezand, won Sportman Midden-Groningen. Karsenbarg golft al sinds zijn derde en won in 2019 in Slowakije een toernooi in de Faldo Series. Verder werd hij derde in de Grand Final van de Faldo Series Grand Final in de Verenige Arabische Emiratnen.

Nieuws

Meest gelezen

menu