Nieuwbouwproject Tussenhof in Hoogezand nadert voltooiing. Openbare ruimte in stadshart wordt 'woonrijp' gemaakt

Het stadshart van Hoogezand met de nieuwbouw op de locatie Tussenhof. Foto: Gemeente Midden-Groningen

Het nieuwbouwproject Tussenhof in het stadshart van Hoogezand nadert zijn voltooiing. Daarom wordt volgende week begonnen met het inrichten van de openbare ruimte in de Kerkstraat, de Erasmusweg en de Atlantakade.
Lees meer over
Midden-Groningen

Op de locatie Tussenhof in Hoogezand worden in totaal 121 woningen gebouwd. Nu de bouw van de eerste woningen aan beide zijden bijna afgerond is, gaan de gemeente Midden-Groningen en Geveke Bouw en Ontwikkeling aan de slag met het woonrijp maken van het gebied.

Aanleg nieuw fietspad

De werkzaamheden worden afgetrapt met de aanleg van een nieuw fietspad op de Atlantakade, vanaf de spoortunnel tot aan de Tussenhof (met voorrangsoversteek over de Erasmusweg).

Verder worden voorzieningen getroffen voor de opvang van regenwater van de nieuwbouw, en worden langs de Erasmusweg en Kerkstraat parkeerplaatsen, trottoirs, plantvakken en bomen heringedeeld.

Vijf fasen

Het gebied wordt in vijf fasen aangepakt. De Atlantakade (fase A), het gedeelte tussen het spoor en de nieuwbouw (fase B) en de Kerkstraat tussen het spoor en de Erasmusweg (fase C) zijn dit jaar nog aan de beurt.

De voorziening voor de opvang van regenwater van de nieuwbouw ten zuiden van de Erasmusweg (fase D) en de Kerkstraat tussen de Erasmusweg en de Burgemeester Van Roijenstraat Oost (fase E) komen in 2021 aan bod.

Hinder voor verkeer

Het doorgaande verkeer over de Atlantakade, Erasmusweg en Kerkstraat ondervindt enige hinder van de werkzaamheden. De spoortunnel in de Atlantakade is van 28 september tot medio december 2020 afgesloten voor al het verkeer. Daarna is de spoortunnel alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk.

In het weekend van 31 oktober en 1 november wordt de Kerkstraat, tussen de Erasmusweg en het spoor, afgesloten voor het verkeer (uitgezonderd fietsers en voetgangers).

Nieuws

Meest gelezen

menu