Stichting De Computerbank uit Hoogezand leent nu in de hele provincie Groningen laptops uit

Foto: Unsplash

Stichting De Computerbank uit Hoogezand rolt haar project Leenlaptops in het nieuwe schooljaar provinciaal uit. Dat betekent dat ook basisscholen buiten de gemeente Midden-Groningen laptops kunnen lenen voor leerlingen die thuis geen laptop of computer hebben.

Het project Leenlaptops kan dankzij financiële steun van fondsen uitgebreid worden. Er zijn geen kosten aan de uitleen verbonden.

De enige ‘tegenprestatie’ die De Computerbank verwacht, zijn kopieën van de werkstukken of spreekbeurten die de scholieren op de laptops maken.

Meer dan tachtig laptops uitgeleend

‘Het afgelopen jaar hebben we een pilot gedraaid in de stad en in Midden-Groningen. Die was erg succesvol. Er zijn meer dan tachtig laptops uitgeleend’, stelt De Computerbank-voorzitter Hans Huiting in een persbericht.

Hij benadrukt dat de basisscholen in Groningen nog steeds een beroep kunnen doen op de leenlaptops. ,,De laptops worden in de zomermaanden nagekeken en teruggezet naar eerdere instellingen. Zodat scholieren op een geschoonde laptop van start kunnen.’‘

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu