Stichting Hoop voor Hoog Hammen houdt inzamelingsactie om pronkkamer op te knappen

Foto: Wilco van der Laan

De Stichting Hoop voor Hoog Hammen is een inzamelingsactie begonnen om de pronkkamer van de boerderij op te knappen.
Lees meer over
Midden-Groningen

De stichting diende in 2020 al een plan voor restauratie in bij Toukomst en zet zich al twee jaar in om een nieuwe toekomst voor Hoog Hammen te creëren. De karakteristieke boerderij bij Overschild kreeg grote bekendheid dankzij de serie Hollands Hoop. In de serie werd de boerderij bewoond door Fokke Augustinus (Marcel Hensema) en zijn gezin. De boerderij heeft flink te lijden gehad van aardbevingen en vernielingen.

 

De versterking en restauratie van boerderij Hoog Hammen zal vermoedelijk meerdere jaren in beslag nemen. Maar daar hoeven de Groningers niet op te wachten, vertelt Leanne Nobel van de Stichting Hoop voor Hoog Hammen: ,,Op korte termijn willen we beginnen met het comfortabel maken van de pronkkamer in de boerderij."

Donaties

Aan de pronkkamer moet nog van alles gebeuren. Mensen kunnen hier op verschillende manieren aan bijdragen . Zo kan men een donatie doen vanaf 25 euro om ‘Vriend van Hoog Hammen’ te worden.

Ook is er een optie vanaf 250 euro om door fotograaf Wilco van der Laan in de pronkkamer op de foto te worden gezet. Wie een gift doet vanaf 750 euro, wordt op 12 februari 2022 onthaald op een exclusief gelagkamerconcert door meesterviolist Sergei Bolotny en zijn trio.

'Verbinde functie'

Wanneer de pronkkamer gerestaureerd is, wil de stichting bekende Groningers aan de stamtafel uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan. In de toekomst kunnen gasten ook in het voorhuis logeren. ,,We ervaren nu al dat Hoog Hammen een verbindende functie heeft voor Groningers en mensen uit de rest van het land. Die verbindende functie koesteren we en willen we alleen maar groter maken", aldus de stichting.

Nieuws

menu