'Students Only': studenten mogen 's avonds komen studeren in de bibliotheek van Hoogezand

Studenten kunnen in Hoogezand in de bibliotheek komen studeren. Foto: Biblionet Groningen.

Studenten mogen van 11 januari tot en met 10 februari op dinsdag en donderdagavond tissen 18.30 en 21.30 uur komen studeren in de bibliotheek van Hoogezand.
Lees meer over
Midden-Groningen

Team Studentenbelangen Midden-Groningen hoopt hiermee tegemoet te komen aan de behoefte aan studieplekken, vertelt Laura Lubbers, student Pedagogiek aan de NHL Stenden. Laura: ,,Er is in Hoogezand behoefte aan meer stilteplekken om te studeren die alleen voor studenten bedoeld zijn. Met deze pilot van de Students Only avonden hopen we hier een eerste stap in te zetten. Aan de hand van de opkomst wordt gekeken of we hier mee verder kunnen”.

Buitenshuis studeren geeft energie

Studeren buitenhuis heeft veel voordelen, zegt Laura. ,,Er zijn minder afleidingen waardoor je je beter kunt concentreren, de verandering van omgeving geeft meer energie en zorgt dat ‘’thuis’’ een plek om te ontspannen blijft, en het heeft een positief effect op je gevoel van sociale verbinding, studievoortgang en je welzijn.”

Aanmelden

Studenten vanaf 16 jaar zijn welkom om te komen studeren in de bibliotheek. Je moet je van tevoren wel aanmelden .

Er zijn maximaal 30 studentenplekken. ‘Tussen 18:30 – 19:30 kun je het gebouw in, en daarna kun je er alleen weer uit. De Students Only avonden zijn gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om te komen studeren. De Bibliotheek heeft goede WiFi, fijne stoelen en veel stopcontacten zodat je optimaal kunt studeren.’

Nieuws

menu