Lintjes voor vrijwilligers jubilerende Bewonerscommissie Margrietpark in Sappemeer

Burgemeester Hoogendoorn met Berend en Janny. Foto: gemeente Midden - Groningen

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte afgelopen vrijdag twee Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uit aan Janny Addens-Siems en Berend Brugge.

Beiden ontvingen ze de onderscheiding tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van de Stichting Bewonerscommissie Margrietpark. Ze kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adriaan Hoogendoorn: ,,Beide gedecoreerden zetten zich al twintig jaar in voor de Stichting Bewonerscommissie Margrietpark. Ze doen dit al gelijk vanaf de oprichting van de stichting onder andere via hun bestuursfunctie. Berend Brugge is voorzitter/ penningmeester en Janny Addens-Siems is secretaris. Daarnaast hebben ze zich ook jaren ingezet als vrijwilliger voor vele andere organisaties. Ik waardeer hun bijdrage aan de samenleving in Midden-Groningen en aan het Prinses Margrietpark in Sappemeer in het bijzonder. Ik reik hun dan ook graag hun koninklijke onderscheiding uit tijdens het 20-jarig jubileum van hun stichting.”

Janny Addens-Siems

Mevrouw Addens-Siems is 80 jaar, komt uit Sappemeer en is secretaris van de Stichting Bewonerscommissie Margrietpark. Ze heeft daar een actieve rol in het communiceren met en bemiddelen tussen de bewoners van de wijk het Margrietpark en de gemeente, onder andere door het organiseren van bewonersavonden. Ook heeft ze gezorgd dat er verschillende projecten voor ouderen worden georganiseerd, zorgde ze voor een fitnessproject in de speeltuin van het Prinses Margrietpark, was ze de initiator van de jeu de boules-baan in de speeltuin en voorziet ze de wijk van de wijkkrant waarin alle activiteiten staan en wat er leeft in de wijk. Daarnaast heeft mevrouw Addens-Siems zich in het verleden als vrijwilliger ook voor andere organisaties ingezet zoals Zending en de Baptistengemeente.

Berend Brugge

Berend Brugge, 74 jaar uit Sappemeer is voorzitter/penningmeester van de Stichting Bewonerscommissie Margrietpark. Hij heeft daar een actieve rol in het overleggen, communiceren en bemiddelen tussen de bewoners van de wijk het Margrietpark en de gemeente op het gebied van sociaal en leefbaarheid van het Margrietpark. Hij levert vanuit de bewonerscommissie een belangrijke bijdrage op bewonersavonden en overleggen met bewoners van het Margrietpark over verbeteringen in de wijk. Daarnaast draagt hij zijn steentje bij aan het organiseren van de jaarlijkse dag van de ouderen. De heer Brugge is ook al jaren voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem en is hij vrijwilliger bij Humanitas en bejaardencentrum Breehorn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu