Twee docenten nemen met een feestje afscheid van Dr. Aletta Jacobscollege Hoogezand. Samen zijn ze goed voor ruim 60 jaar lesgeven op het Aletta. 'Het mentorschap vond ik bijvoorbeeld een van de leukste taken.'

Irene Maathuis (l) en Ellen Verhoef nemen afscheid. Foto: Dr. Aletta Jacobs College

Het Dr. Aletta Jacobs College Hoogezand nam onlangs tijdens een feestje in Hotel Faber afscheid van twee van haar meest ervaren eerstegraads docenten. Samen goed voor ruim 60 jaar lesgeven op het Aletta.
Lees meer over
Midden-Groningen

Docente Engels Irene Maathuis na 38 jaar (waarvan 37 jaar op het Aletta) en docente Duits Ellen Verhoef na 37 jaar (waarvan ruim 23 jaar op het Aletta) gaan met vervroegd pensioen.

Andere taken

Beiden hebben gedurende al die jaren naast het lesgeven ook diverse andere taken op de school uitgevoerd. Irene Maathuis was 20 jaar sectievoorzitter, counselor en klassenmentor, begeleidde leerlingen tijdens buitenlandse reizen naar o.a. Londen, Praag en Parijs en tijdens internationale studentenuitwisselingen met Amerika en Zweden. Ook gaf ze in de bovenbouw de cursus Cambridge Advanced.

Collega Ellen Verhoef was naast docente onder andere klassenmentor, leerlingbegeleider op internationale reizen en reisde ook naar conferenties die werden georganiseerd door de zusterschool in Geesthacht (Dld). Ze was de initiator van het Sprachdorf (Taaldorp) in Münster. Daarnaast heeft ze vol passie meer dan 15 jaar lang nieuwe docenten begeleid op het Aletta.

Uitkijken naar nieuwe fase in hun leven

Hoewel ze uitkijken naar een nieuwe fase in hun leven, kijken ze beiden ook met plezier terug op hun werkzame leven in Hoogezand. Irene zegt: ,,Ik heb het bovenbouwteam havo/vwo als een warm nest ervaren. De collegialiteit is ook schoolbreed groot. Daarnaast hebben we ontzettend leuke leerlingen op het Aletta. Die overigens best wel wat ambitieuzer mogen worden.”

Ellen sluit zich hierbij aan: ,,Ik gedij ook goed als ik een fijne relatie met leerlingen en collega’s heb. Het mentorschap vond ik bijvoorbeeld een van de leukste taken. Het geeft zoveel voldoening als je mentorleerlingen kunt begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Ze kunt helpen om steviger in hun schoenen te staan.”

Nieuws

menu