Virtual Reality film over Groningen nu gratis te bekijken met een kartonnen bril

Foto: Economic Board Groningen

De Virtual Reality film MOOI toont de industrie, de windparken, karakteristieke dorpen en het prachtige landschap van Noord- en Midden-Groningen. De Economic Board Groningen is sinds eind september ‘on tour’ met de film, maar in verband met de aangescherpte coronamaatregelen werd deze aangepast. Iedereen kan nu een gratis kartonnen bril ophalen om de film mee te bekijken.

Geïnteresseerden kunnen op diverse locaties in Noord- en Midden-Groningen een gratis kartonnen Virtual Reality bril ophalen om de film MOOI thuis te kijken. Hiermee kan de film met een smartphone op elke gewenste plek bekeken worden. De locaties zijn te vinden op deze website en worden nog verder aangevuld.

Groene chemie

Naast het prachtige landschap en de karakteristieke dorpen ligt de focus van de film op de innovatieve bedrijven en initiatieven die in Groningen zijn ontstaan en de kansen in de regio. De film brengt bedrijven en ondernemers in beeld die werken aan duurzame en innovatieve oplossingen. Denk aan nieuwe toepassingen met 5G, producten en diensten op het gebied van groene chemie en energie, en de samenwerking met kennisinstellingen, aldus de Economic Board Groningen. De film duurt 9,5 minuut.

Op tour

„We willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om de film te zien”, vertelt Emme Groot, bestuursvoorzitter van Economic Board Groningen. „Daarom wilden we op tour langs ondernemers, inwoners, politici en onze samenwerkingspartners. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kan dit niet altijd en daarom hebben we ons plan aangepast.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu