'Volkstuinieren is hip'. Groenten, fruit en bloemen van eigen bodem maar ook uit Suriname en Turkije. Volkstuincomplex Hoogezand - met 60 tuinen - zet de deuren open

Het volkstuinencomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand. Foto: Volkstuincomplex Hoogezand

Het volkstuinencomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand heeft zaterdag 21 augustus open dag. De zestig tuinen geven een goed beeld van de hobby van de volkstuinders, het verbouwen van eigen groente, fruit en bloemen.
Lees meer over
Midden-Groningen

De volkstuin biedt een rijke variatie aan gekweekte producten. Naast de traditionele aardappels, bonen en kool, maar ook groenten van elders. Een aantal leden van de volkstuinvereniging heeft hun oorsprong in landen zoals Suriname, Turkije, Bali, China, Kroatië, Hongarije en Engeland.

Volkstuinieren is hip

Dat het (volks)tuinieren hip is blijkt ook uit de belangstelling voor een plek. Het kweken van de eigen, onbespoten, dan wel biologische groenten en fruit gaat goed op het complex, de ligging ervan met volop zon werkt daar ook aan mee.

Bezoekers kunnen zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur niet alleen komen kijken, ze kunnen op sommige tuinen ook daar gekweekte aardappelen, diverse groenten en vaste planten voor in de eigen tuin, terras of balkon kopen.

Nieuws

Meest gelezen

menu