Wendy van Mieghem uit Harkstede belicht in haar derde psychologieboek de menselijke kant van leiderschap en verandering

Wendy van Mieghem in het Slochterbos. Foto: Sander Wesseling

Haar eigen voortuin in Harkstede vormt zaterdag 12 september het decor voor de presentatie van het het derde psychologieboek van Wendy van Mieghem. Dit boek is getiteld: ‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’.

Wendy van Mieghem (Hoogezand, 1976) stelt in haar boek dat leiderschap er niet alleen in de relatie tussen leidinggevende en werknemer toedoet, maar ook tussen ouder en kind, leraar en leerling, en zelfs dierenbezitter en dier.

‘Je vindt het overal in je dagelijks leven terug’, schrijft de in Harkstede woonachtige psycholoog en socioloog.

Menselijke kant leiderschap en verandering

Haar nieuwste boek belicht de menselijke kant van leiderschap en verandering. ‘Hoe ervaar je rust tijdens conflicten? Hoe leid je vanuit veiligheid jezelf en anderen door herstel- en veranderprocessen? In hoeverre liggen je denken, voelen en doen dan op één lijn? Stressvolle tijden werpen je terug op jezelf. Ze confronteren je met achterstallig onderhoud in het omgaan met behoeften en tekorten. Je kunt je machteloos voelen. Toch heb je wel degelijk invloed.’

Open dag

Van Mieghem, die eerder het handboek De wijsheid achter emotie en gevoel en de praktische gids Leven met hoogsensitiviteit schreef, combineert de boeklancering met een open dag (10.00 - 17.00 uur) . Belangstellenden kunnen het handboek Leiderschap onder onder het genot van hapje en drankje laten signeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
menu