WerkPro maakt in coronatijden twee maal per week afhaalmaaltijden in Vredekerk in Hoogezand

Foto: Shutterstock

Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf 9 april elke dinsdag en donderdag voor een afhaalmaaltijd terecht in de Vredekerk in Hoogezand.

Deze afhaalservice wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Midden-Groningen, WerkPro, Samen aan Tafel en Voedselbank Midden-Groningen. Aanleiding is de coronacrisis.

‘Veel inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen niet meer naar wijkcentra of andere gelegenheden waar gekookt wordt. Eenzaamheid ligt op de loer’, lichten zij het initiatief toe in een persbericht.’

Midden-Groningers kunnen de maaltijden - die worden bereid door keukenmedewerkers van WerkPro - per e-mail of telefonisch (0598-326237) bestellen. De e-mails moeten daags tevoren voor 12.00 uur verstuurd zijn, bellen kan op maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Gereduceerd tarief voor klanten voedselbank

De gemeente Midden-Groningen financiert een deel van de kosten. Daardoor kost een maaltijd (met toetje) slechts 6,50 euro. Klanten van de voedselbank krijgen een voucher waarmee zij tegen gereduceerd tarief maaltijden kunnen afhalen.

De vaste klanten van Stichting Samen aan Tafel kunnen eens per week tegen de gebruikelijke tarieven voor een maaltijd in de Vredekerk terecht.

Bij het afhalen van de maaltijden worden de RIVM-richtlijnen nageleefd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Midden-Groningen
Coronavirus
menu