Wethouder Erik Drenth van Midden-Groningen aast op verlenging én feestje ter gelegenheid van tienjarig wethouderschap

Erik Drenth. Foto: CDA Midden-Groningen

Als het aan Erik Drenth ligt, blijft hij de komende vier jaar ook wethouder namens het CDA in de gemeenteraad van Midden-Groningen. En niet zonder reden: in 2024 zou hij dan zijn tienjarig lustrum als wethouder vieren.
Lees meer over
Midden-Groningen

Drenth (38) is de enige van de zittende wethouders die als lijsttrekker voor zijn partij de verkiezingen in gaat. Als wethouder financiën kreeg hij in de afgelopen vier jaar in zijn gemeente vijf bezuinigingsrondes voor zijn kiezen.

,,Gelukkig staat de gemeentebegroting er nu een stuk beter voor. Als wethouder van financiën heb ik daarin een rol gespeeld, maar uiteindelijk hebben het hele college en de hele raad daar aan bijgedragen. Het hoogtepunt daarvan was voor mij de laatste begroting, die unaniem door de raad is aangenomen. Die samenwerking geeft mij de energie om nog vier jaar door te gaan.”

Drenth zegt vier jaar geleden te zijn begonnen aan het opbouwen van een nieuwe gemeente. ,,Samen met fractievoorzitter Erianne van der Burg, de nummer 2 van onze lijst, wil ik die klus graag afmaken.”

Nieuws

menu