Zware botsing op Hoofdweg in Scharmer. Ernstig gewond slachtoffer is man (29) zonder vaste woon- of verblijfplaats. 18-jarige negeert afzetting en rijdt politiemotor omver (update)

De auto raakte zijwaarts een boom op de Hoofdweg bij Scharmer. Foto: Marcel Klip / ProNews

Op de Hoofdweg in Scharmer heeft dinsdagavond even voor 6 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een auto is door nog onbekende oorzaak zijwaarts tegen een boom gebotst. Een slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde op de Hoofdweg achter het Total-tankstation dat aan de A7 bij Scharmer ligt. De brandweer heeft de inzittende uit de auto bevrijd. Daarna ging het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis.

De politie maakte een dag later bekend dat het slachtoffer een 29-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt nog.

18-jarige negeert bergingswerkzaamheden

Ze meldde bovendien dat een 18-jarige automobilist uit Midden-Groningen na het ongeval een afzetting negeerde en langs de bergingswerkzaamheden probeerde te rijden. Toen hij daarop werd aangesproken, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hij raakte daarbij een stilstaande politiemotor, die omviel en beschadigd raakte.

De 18-jarige is na een korte achtervolging aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nieuws

menu