Samen met

Expeditie Zuudbrouk: Fietstocht met opdrachten op Hemelvaartsdag. (Her)ontdek op de tweelier de weetjes van toen en nu van de plaats Zuidbroek

Expeditie Zuudbrouk. Foto: Pixabay

Een leerzame fietstocht met (doe)opdrachten. Dat is in het kort Expeditie Zuudbrouk op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) in Zuidbroek.
Lees meer over
HS Krant

Iedereen kan meedoen aan dit gratis evenement. Teams van maximaal acht personen kunnen zich reeds aanmelden. ‘s Avonds is de prijsuitreiking in Dorpscentrum De Broeckhof. Een groep enthousiaste Zuidbroeksters organiseert deze dag, en hoopt op 150 tot 180 deelnemers.

Deelnemers starten ‘s morgens tussen 9.00 en 10.00 uur bij de kantine van voetbalvereniging Zuidbroek. Daar krijgen de groepen de opdrachtenboekjes uitgedeeld. ‘s Middags tussen 16.00 en 17.00 uur kunnen deze worden ingeleverd bij Dorpscentrum De Broeckhof.

Heden en verleden van Zuidbroek

De deelnemers bepalen zelf welke route ze nemen en wanneer de opdrachten worden uitgevoerd. Expeditie Zuudbrouk is ook het (her)ontdekken van de plaats Zuidbroek. De groepen krijgen ook vragen over het heden en verleden van het dorp.

De feestelijke prijsuitreiking is ‘s avonds vanaf 19.00 uur in Dorpscentrum De Broekhof. Een jury - bestaande uit Jan Keizer, Everhardus ten Wolde en Gré Rijskamp - beoordeelt de inzendingen.

Aanmelden via expeditiezuudbrouk@gmail.com .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu