Samen met

Girls’day 2022: Powervrouwen van het Aletta uit Hoogezand ontdekken de wereld van techniek van dichtbij in Kolham

Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College bezoeken Eekels. Eigen foto

Zestien meiden van het dr. Aletta Jacobs College gingen 7 april op bezoek bij Eekels Technology BV in Kolham. De mensen van Eekels hadden een afwisselend programma samengesteld om de dames de onontdekte wereld van techniek van dichtbij te laten beleven.
Lees meer over
HS Krant

Het bedrijfsbezoek vond plaats in het kader van Girls’ Day, elk jaar georganiseerd met als doel meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met beroepen binnen de technische- en IT-sector. Op Girls’ Day openen in heel Nederland bedrijven in deze sectoren hun deuren om meisjes te enthousiasmeren. Het thema dit jaar ‘Power!’

Het programma begon voor alle deelnemende scholen en bedrijven met een online kick-off, bestaande uit een quiz, filmpjes en gesprekken met vrouwen die werkzaam zijn in de elektrische energiesector. Daarna begon voor de AJC’ers het bedrijfsonderdeel bij Eekels Technology BV: geconcentreerd en ook wel enigszins verbaasd luisterden ze tijdens de inleiding naar wat Eekels doet op het gebied van technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw binnen de scheepsbouw en industrie.

Aansluitend kregen de meisjes uit de onderbouw vmbo een rondleiding door het bedrijf en maakten er kennis met de werkzaamheden van een aantal vrouwelijke techneuten. En daarna mochten ze zelf aan de slag met het programmeren van een robot die pakjes van het magazijn naar het uitgiftepunt stuurt. Uiteraard werd er geoefend op een schaalmodel. Tot slot maakte iedereen een technisch werkstuk dat mee naar huis mocht.

En naar huis gingen de zestien meiden ook met heel veel nuttige informatie die uitnodigt om over de toekomst na te denken. Met in het achterhoofd de vele mogelijkheden binnen deze sector.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu