Samen met

Hardlopen, straattheater, jaarmarkt en koopzondag. Inschrijven voor de 16e editie Essity 7KM Martenshoek kan weer

Essity 7KM Martenshoek. Foto: archief Peter Wassing

Lees meer over
HS Krant

Na twee jaar zonder Essity 7KM kan het sportevenement dit jaar weer plaatvinden en wel op 25 september, de 16e editie. Deze editie zal het straattheater - gepland voor het lustrumjaar - aanwezig zijn, evenals de jaarmarkt en de koopzondag.

Wederom kan in diverse categorieën gelopen worden, de ouder- en kindloop, de jeugdloop voor de scholenteams, 3,5 km individueel, de recreantenloop en in de bedrijven teams. De organisatie breidde de samenwerking met Mylaps uit: startnummer, voorzien van chip krijgen deelnemers thuisgestuurd (dus geen chip meer apart in de schoen).

Basisscholen welkom

De basisscholen vormen een belangrijk element van het evenement. Het stimuleren tot meer bewegen blijft een doelstelling. Alleen al voor de basisscholen van de gemeente Midden-Groningen worden 5000 flyers gedrukt. Naast de teamverbanden van de bedrijven is er ook een mogelijkheid voor sportverenigingen om in teamverband te deelnemen.

Het loopevenement heeft elk jaar een goed doel waaraan zij een bedrag wil doneren. Dit bedrag wordt bepaald door het aantal deelnemers en bedrijven teams. Binnenkort volgt daarover meer informatie.

De start en finish activiteiten, evenals de warming-up, zullen weer plaats vinden op het plein in Martenshoek.

Voor de inschrijving of informatie ga naar website https://de7km.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

Meest gelezen

menu