Samen met

Negen lintjes in gemeente Midden-Groningen

De gedecoreerden samen met burgemeester Hoogendoorn. Foto Venema Media

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte dinsdag 26 april aan negen inwoners een Koninklijke Onderscheiding bij Algemene Gelegenheid uit voor hun inzet voor de samenleving van Midden-Groningen. Acht personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer over
HS Krant

Gina Kok-Stokebrook uit Hoogezand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “Mevrouw Kok-Stokebrook zet zich als vrijwilligster met hart en ziel in voor verschillende organisaties in Midden-Groningen, via bestuursfuncties bij EHBO Hoogezand-Sappemeer, Stichting Platform Woldwijck en Stichting Kindervakantie Besteding Hoogezand-Sappemeer. Ook is ze al 25 jaar lid van de werkgroep Kleurrijk Woldwijck.”

Aly Smit-Kok uit Hellum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “Mevrouw Smit-Kok heeft veel bijgedragen aan onder andere het dorp Hellum. Ze was een stabiele factor in de vele bestuursfuncties die ze vervulde waardoor er in het dorp veel is gebeurd. Ook op dit moment is zij nog steeds een sleutelfiguur in het dorp, bijvoorbeeld voor het 4 mei comité. Daarnaast is ze al 44 jaar vrijwilligster bij de Protestantse gemeente Slochteren.”

Ria Sonneveld-Por uit Zuidbroek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “Mevrouw Sonneveld-Por is al 52 jaar vrijwilligster voor verschillende organisaties. Ze zet zich daarbij volledig in voor de medemens. Dat heeft ze zowel gedaan in de periode naast haar baan als onderwijzeres, als in de periode dat ze met pensioen is. Als vrijwilligster bij de bibliotheek geeft ze nu bijvoorbeeld leeslessen aan kinderen die een taal-/lees achterstand hebben en aan kinderen van statushouders.”

Koos Galdermans uit Sappemeer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “De heer Galdermans zet zich al 23 jaar in voor de voetbalvereniging HSC: eerst als spelend lid en vrijwilliger, later als kaderlid in de functies van voorzitter, lid sponsorcommissie en beheerder van het Henk Bruins Sportpark in Sappemeer. Hij is ook voorzitter geweest van Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts, waar hij de club weer financieel gezond maakte.”

Beno Munneke uit Hoogezand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “De heer Munneke is bestuurder van woningstichting Talma in Hoogezand geweest. Na zijn werkzame leven zet hij zich nu in voor de Voedselbank Midden Groningen. Werklust en nauw betrokken zijn bij alle aspecten van dit werk kenmerken hem. Hij kent meerdere wegen en vindt steeds financiën én vrijwilligers om zaken voor de Voedselbank voor elkaar te krijgen. Ook is hij al 47 jaar vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) De Ark in Hoogezand.”

Wim Rozema uit Hoogezand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “De heer Rozema heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het levend houden van de geschiedenis van onder andere Midden-Groningen. Zo is hij secretaris van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer en is hij redacteur van historische boeken. In 2019 hield hij de gemeentelijke Jaap Westerdieplezing over de Joodse gemeenschap in Midden-Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is een veelvuldig geraadpleegde deskundige op het gebied van onze (lokale) geschiedenis.”

Gerben Stellingwerf uit Schildwolde is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “De heer Stellingwerf zet zich al jaren als vrijwilliger in voor onder andere duurzame landbouw en agrarisch natuurbeheer. Hij heeft velen enthousiast weten te maken voor het agrarisch natuurbeheer en het bevorderen van de biodiversiteit op agrarische grond. Ook is hij al 24 jaar vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Slochteren.”

Lucas Venema uit Hoogezand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “De heer Venema is al jaren een trouwe vrijwilliger bij onder andere het Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts en bij de Stichting Kledingbanken Maxima provincie Groningen. Daarnaast is hij molenaar in de korenmolen De Noordstar in Noordbroek geweest en is nu coördinator bij de Stichting Stadsbus HS die zorgt voor vervoer binnen Hoogezand en Sappemeer en in de dorpen Foxhol, Kolham, Scharmer en Harkstede.”

Martien Vossen uit Hoogezand is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hoogendoorn: “De heer Vossen is als vrijwilliger al 15 jaar actief voor Groei & Bloei. In het kader van het vijftigjarig jubileum van de afdeling Midden-Groningen heeft hij het landgoed Fraeylemaborg benaderd voor een gezamenlijke fair. De fair ‘Groei & Bloei op Fraeylema’ in 2011 werd een groot succes. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement. Zeker zo belangrijk is dat Martien Vossen al 26 jaar de drijvende kracht is van het Woldwijckcentrum in Hoogezand.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu