Samen met

Een hobbelpaard, hagelslag en na honderd jaar slapen wakker worden. Luister naar de nieuwe Verhalen van Slochter Vertelgroep De Pazzipanten in de Houtstek Slochteren

Medeorganisator Menno Prins. Foto: selfie

Na een gedwongen Corona-pauze van twee jaar vertellen leden van de Slochter Vertelgroep De Pazzipanten nieuwe verhalen. Ze doen dat op zaterdag 23 april vanaf 14.00 uur in het nieuwe Slochter MFC de Houtstek. Ze hopen op veel belangstellenden. Voor de pandemie konden zij altijd rekenen op minstens vijftig toehoorders.
Lees meer over
HS Krant

De vertellers hanteren geen thema. De variatie in verhalen is daardoor groot. De een vertelt bijvoorbeeld over een hobbelpaard, een ander over hagelslag en weer een ander over hoe het is om na honderd jaar slapen weer wakker te worden. Er wordt uiteraard uitsluitend ‘uit het hoofd’ vertelt. Dit gebeurt zowel in het Grunnegs als in het Nederlands. In tegenstelling tot vroeger, toen de Pazzipanten optraden in het Slochter Vertelcafé oude stijl, is er geen ruimte voor spontane aanmeldingen voor wie zelf een verhaal wil vertellen. Voor aspirant vertellers organiseren de Pazzipanten in het najaar een korte vertelcursus. Meer informatie daarover volgt later.

De deur van de Houtstek is open vanaf 13.30 uur. Een toegangskaartje kost 5 euro (inclusief één kop koffie of thee met plak cake). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Reserveren is niet mogelijk. Kom dus op tijd. Vol is vol. Pinnen kan ook niet, alleen contant betalen is mogelijk. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Vertellers op 24 april zijn Ina Wolthuis, Alie Wiegman, Corrie Leenstra-Boon, Frouk Atzema, Ina de Raad en Menno Prins.

Leden verloren, en welkom voor nieuwe leden

De Slochter Vertelgroep bestaat inmiddels ruim 20 jaar. De groep heeft helaas enkele leden door overlijden verloren, maar heeft ook nieuwe leden mogen verwelkomen. De groep telt nu negen leden.

Voor de samenvoeging van de Gemeente Slochteren met wat nu de Gemeente Midden-Groningen heet, vormde de vertelgroep de kern van het zogenoemde Slochter Vertelcafé. Ze traden onder die vlag twee keer per jaar op, steeds in wisselende samenstelling en op verschillende locaties binnen de Gemeente Slochteren (Hellum; Steendam; Siddeburen etc.). De laatste jaren voor de Coronacrisis organiseerden zij ook zelf onder eigen naam vertelsessies, met succes.

Vertellen is iets anders dan voorlezen of gedichten voordragen. De vertellers doen alles uit het hoofd, waardoor hun verhalen nooit twee keer precies hetzelfde zijn.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu