Samen met

Oekraïnekenner Ermel geeft leerlingen, ouders en personeel dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand uitleg over oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Nicolaas Kraft van Ermel. Foto: Frank Uijlenbroek

Nicolaas Kraft van Ermel van de Rijksuniversiteit Groningen is woensdag 20 april te gast op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. De Oekraïnekenner geeft een lezing over de ontstaansgeschiedenis van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees meer over
HS Krant

Nicolaas Kraft van Ermel is als hoogleraar verbonden aan de faculteit geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn lezing benadrukt hij hoe tegengestelde geschiedverhalen de ideologische basis hebben gelegd voor het huidige conflict.

Insteek van de lezing is leerlingen, hun ouders en en personeelsleden van de school te helpen hun kennis over het conflict tussen beide landen te vergroten. Ook overige belangstellenden zijn welkom.

De uitgestelde lezing, die plaatsvindt in het kader van de populairwetenschappelijke lezingenreekst Aletta Avond Academie, begint om 19.30 uur Laan van de Sport 4. Entree is gratis. Wel graag aanmelden via aletta-avond-academie@aletta.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu