Samen met

Opvang van 500 asielzoekers in Eurohal Zuidbroek is terecht | stelling van de week HS-Krant

Stelling: opvang van 500 asielzoekers in Eurohal Zuidbroek is terecht. Foto: Mediahuis Noord

Onlangs heeft het Rijk met provincies en gemeenten afspraken gemaakt om een doorbraak te forceren in de opvangcrisis voor asielzoekers. Zodoende vangt Zuidbroek in Midden-Groningen vanaf vandaag asielzoekers op in de Eurohal, langs de A7.
Lees meer over
HS Krant

Deze asieldeal Rijk met provincies en gemeenten behelst de inrichting van opvanglocaties in heel Nederland en het op gang brengen van de doorstroming van statushouders. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) neemt vanaf 20 september de Eurohal in Zuidbroek voor een half jaar in gebruik als een noodopvanglocatie voor maximaal 500 asielzoekers

Begrip voor de onvrede

Ondertussen maken burgers zich zorgen en vrezen overlast. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn (ChristenUnie) heeft begrip voor de onvrede. „Je kunt niet verwachten dat mensen ernaar uitzien. Mensen zijn bang voor het onbekende.” Maar hij weet ook hoe het in Kolham ging. „Vooraf was er scepsis, maar toen de asielzoekers vertrokken vonden de mensen het jammer.”

Hoogendoorn benadrukt dat de opvang tijdelijk is. „Het duurt niet langer dan een jaar. Uitgesloten.” Zoals gemeld is de opvang in Zuidbroek bedoeld om het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de overheden tijd te geven de opvang voor asielzoekers goed te regelen.

De gemeente Midden-Groningen geeft met de opvang van asielzoekers gehoor aan de asieldeal. De opvang van 500 asielzoekers in Eurohal Zuidbroek is terecht. Mee eens?

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu