Samen met

Klimaatverandering heeft gevolgen. Expo Sponsland Hoogezand geeft een inkijkje over de klimaatadaptatie in Midden-Groningen. Inwoners denken mee met de ideeën-bus

Expo in Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Foto: Albert-Jan Garama

Acht ontwerpbureaus maakten voorstellen om het Groninger Landschap aan te passen op klimaatverandering. Het resultaat hiervan is de tentoonstelling Sponsland, waarvan een deel van 4 tot en met 12 april te zien is in de hal van het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.
Lees meer over
HS Krant

Wethouder Peter Verschuren opende maandag de tentoonstelling door het boek Sponsland te overhandigen aan Marjon Leertouwer van de bibliotheek.

De bibliotheek richt in de periode van de tentoonstelling een speciale klimaattafel in met boeken over klimaatverandering en natuur voor lezers van verschillende leeftijden. Tijdens de tentoonstelling is er ook een ideeën-bus. Daarin kunnen inwoners en bezoekers hun ideeën en vragen over klimaatadaptatie in Midden-Groningen delen met de gemeente.

Wethouder Peter Verschuren: ,,De klimaatverandering heeft grote gevolgen. Hoe gaan we om met langere droge perioden en momenten met hevige regenval? We proberen onze gemeente daar goed op voor te bereiden. Deze architectenbureaus geven ons voorbeelden en nieuwe inzichten in hoe we om kunnen gaan met de inrichting van onze omgeving. Maar ik ben natuurlijk benieuwd naar ideeën en vragen die leven bij onze inwoners. Ik hoop dat we veel reacties krijgen.”

Klimaatadaptatie Groningen

De tentoonstelling Sponsland is een onderdeel van Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is een initiatief van het Global Center on Adaptation en het Akkoord van Groningen - bestaande uit de provincie Groningen, gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, Noorderpoort en UMCG - en in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu