Samen met

Vrouwen van Nu Groningen opent expositie 'De kunst van bewegen' - handwerken en textiele werkvormen - in De Broeckhof Zuidbroek

Pixabay Pixabay

De Vrouwen van Nu in de provincie Groningen houdt op woensdag 13 en donderdag 14 april de expositie Handwerken en Textiele Werkvormen in dorpscentrum De Broeckhof te Zuidbroek met als thema: ‘de kunst van bewegen’.
Lees meer over
HS Krant

Op het gebied van haken, breien, hout bewerken etc. zie je dat mensen windspinners maken. Dit thema sluit heel mooi aan bij deze windspinners. Windspinners zijn helemaal in. Ze kunnen dus op velerlei manieren worden gemaakt. Buiten in de tuin vertonen ze een waar kleurrijk geheel. Het is een rustgevend gevoel om naar te kijken. Bij een licht briesje draaien ze in de wind. Je ziet dan een schitterend schouwspel. Windspinners brengen positieve energie in huis, op je balkon of in de tuin. Je hangt de windspinner aan een schutting, schuur, plafond van een afdakje, kortom ze zijn gemakkelijk te bevestigen.

Windspinners sieren de zaal

Door veel leden van de Vrouwen van Nu van diverse afdelingen zijn windspinners gemaakt, in diverse maten, grootte en kleuren. Tijdens de expo sieren deze windspinners de zaal waar het evenement plaatsvindt. Na afloop van de Expo zullen de windspinners verdeeld worden over diverse Hospita in de provincie.

De Expositie zal op woensdag 13 april om 10.00 uur worden geopend door wethouder David de Jong, wethouder van de gemeente Midden-Groningen. Zowel op woensdag als op donderdag is de expo geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Naast het presenteren van verschillende handwerktechnieken zijn er kraampjes zijn met leuke hebbedingetjes, stoffen, artikelen op het gebied van handwerken en creativiteit, ecoprinten, glasgraveren. Ook zal er een verloting worden gehouden met mooie prijzen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en HS Krant

Nieuws

menu