Na periode van schaarste weer jassen en ondergoed voor kinderen bij Kledingbanken Maxima

Na een periode van schaarste zijn ondergoed en warme winterjassen weer beschikbaar voor de jeugd bij Kledingbanken Maxima. foto kledingbanken maxima

Een noodkreet van Kledingbanken Maxima, met zeven vestigingen in de provincie Groningen, heeft geholpen. Voor de jeugd zijn fatsoenlijk ondergoed en (met ingang van volgende week) warme winterjassen voorradig.
Lees meer over
Midden-Groningen
Delfzijl
Het Hogeland
Oldambt
Stad
Veendam
Westerkwartier

Kledingbanken Maxima luidde in november de noodklok. Er was een groot tekort aan kinderkleding. Met name aan winterjassen was gebrek, maar ook nieuw ondergoed voor 0 tot 18-jarigen was op.

Kleding gebracht en geld gestort

,,Het luiden van de noodklok heeft veel opgebracht’’, zegt Henk Slagter, voorzitter van Kledingbanken Maxima, met zeven vestigingen in de hele provincie Groningen.

,,Met name particulieren brachten mooie kinderkleding naar Maxima. Er werd ook geld gestort, in totaal 7250 euro, door particulieren.’’

Modewinkels zonder kassa

Een fonds dat armoede onder jongeren in Groningen bestrijdt, het RK-SCI Groningen, maakte 5000 euro over. Voor een bedrag van 12.250 euro heeft Kledingbanken Maxima 260 kinderwinterjassen en veel ondergoed voor 0 tot 18 jarigen gekocht.

Dat laatste ligt/hangt inmiddels in de modewinkels zonder kassa van Maxima in Sappemeer, Veendam, Winschoten, Delfzijl, Stad, Het Hogeland en Westerkwartier. Volgende week hangen daar ook de winterjassen voor kinderen.

Nieuws

menu