Aangepaste dodenherdenking in Oldambt met kransleggingen en plechtigheid zonder publiek

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft aan heel Nederland gevraagd om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen. Foto: Shutterstock

Bijeenkomsten en stille tochten gaan maandag 4 mei in de gemeente Oldambt niet door. De Dodenherdenking vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats.

Zo zijn er kransleggingen bij de herdenkingsmonumenten, luidt de klok van de Marktpleinkerk van 19.45 tot 19.55 uur en is er even voor 20.00 uur een kleine plechtigheid zonder publiek aan het Zuiderveen in Winschoten die live te zien is via de lokale omroep RTV GO en de Facebook-pagina van de gemeente Oldambt .

De plechtigheid start om 19.59 uur met de Taptoe en aansluitend om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema legt vervolgens een krans bij het monument en houdt daarna haar toespraak. Tot slot zal Karlien Kruizinga, namens het 4 mei comité, een gedicht voordragen. Daarmee wordt het live-deel van de ceremonie afgesloten. De lokale omroep toont dan beelden van de kransleggingen die ’s middags bij alle herdenkingsmonumenten in de gemeente Oldambt zijn gedaan.

De vlag mag de gehele dag halfstok worden gehangen, tot ongeveer 21.00 uur.

De klokken van de Marktpleinkerk luiden tussen 19.45 uur en 19.55 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu