Afrikaanse kunst in galerie Waarkunst in 't Waar

Voorbeeld van het werk van Mwanawasa Mawelela.

Onder de noemer Dedicated to Africa worden vanaf zondag schilderijen van de Afrikaanse kunstenaars Mwanawasa Mawelela en Audrey Anderson, én de Amsterdamse galeriehouder en kunstenaar Peter Sinnige getoond.
Lees meer over
Oldambt

De in Zambia geboren en getogen Mwanawasa Mawelela woont in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. In zijn schilderijen legt hij de conflicten vast waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd.

De door onder anderen Pablo Picasso en Salvador Dali geïnspireerde Mawelela schildert daarbij vooral vrouwen en kinderen.

Audrey Anderson

De Zuid-Afrikaanse Audrey Anderson schildert vooral alledaagse momenten, zoals aankleden, naar het werk gaan, koffie zetten of wachten op een lift. Dergelijke momenten vervliegen zonder er bij stil te staan, stelt zij.

‘Toch vormen ze het grootste deel van ons leven. Mijn werk richt zich op het omzetten van deze momenten in een door de graphic novel geïnspireerde wijze van werken. Waarbij ik de eenvoud van deze momenten benadruk.’

Peter Sinnige

De schilderkunst van Peter Sinnige wordt vooral beïnvloed door diens ervaring als muzikant. Hij maakt abstracte werken in groot formaat, die gebaseerd zijn op de harmonie van lijnen en kleuren.

De expositie loopt tot 4 oktober.

Nieuws

Meest gelezen

menu