Bad Nieuweschans wordt verlost van overlast: onderhoudsbeurt voor 'lawaaibrug' in A7 over Westerwoldse Aa gaat beginnen

De brug van de A7 over de Westerwoldse Aa bij Bad Nieuweschans. Foto: Huisman Media

Rijkswaterstaat begint vrijdagavond met een onderhoudsbeurt voor de ‘lawaaibrug’ in de A7 bij Bad Nieuweschans. Hiermee wordt ook de geluidsoverlast, al zeker een decennium een probleem voor de Schanskers, aangepakt.

Het onderhoud, dat in fasen wordt uitgevoerd, wordt voorafgegaan door meetwerkzaamheden. Hierbij worden onder meer de dikte van de slijtlaag en de stand van de buffers gemeten.

De A7 wordt hiervoor van vrijdag 18 september 20.00 uur tot en met zaterdag 19 september 23.59 uur afgesloten tussen Winschoten en de Duitse grens. Het verkeer vanuit Duitsland rijdt over één rijstrook.

Werkzaamheden vanaf Westerwoldse Aa

Tussen donderdag 1 en donderdag 29 oktober worden onderdelen van de brug gedemonteerd en gereviseerd. Deze werkzaamheden worden vanaf de Westerwoldse Aa uitgevoerd. Op de A7 wordt een snelheidsverlaging ingesteld.

Nieuwe slijtlaag

In het weekend van 6 (20.00 uur) tot en met 9 november (06.00 uur) wordt de bestaande slijtlaag van de brug verwijderd en een nieuwe slijtlaag aangebracht. Voor deze werkzaamheden wordt de A7 in beide richtingen afgesloten.

Het verkeer wordt steeds met gele borden omgeleid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu