Benefietconcert Fietsen voor Huizen in de Harbour Jazzclub met Erwin de Vries en Bert Hadders

Zanger-gitarist Erwin de Vries. Foto: Arjan Brondijk

Hans Uffen, zijn vriendin Mannie Brouwer, Giny de Jager, Sander de Wolff en hun begeleiders Jaap Brouwer en Matthijs Mulder vertrekken op 2 juli vanuit Winschoten naar Săcueni in noordwest-Roemenie om 12 Roma-gezinnen te helpen aan een nieuw huis en om een landbouwproject op te zetten. Doel is om 90.000 euro bijeen te brengen met tal van acties. Eén daarvan is een benefietconcert in de Harbour Jazzclub in Winschoten op vrijdag 27 mei, aanvang 20.30 uur.
Lees meer over
Oldambt

Op de planken staan twee noordelijke topartiesten: Bert Hadders en Erwin de Vries. De presentatie in handen van de uit Pekela afkomstige Anton Griep, nieuwslezer bij Q-music.

Hadders scoorde een aantal noordelijke hits waaronder Beloofde Laand, Der Zit Gain Schot In Mie en Poolse Bruid. In 2019 kreeg hij de prestigieuze K. ter Laanprijs voor zijn verdiensten voor de Groningse taal.

Erwin de Vries won in 2017 de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden voor het album De Noodzoak. Inmiddels heeft de zanger-gitarist al 10 albums gemaakt en treedt hij al meer dan 25 jaar op. Ook Erwin won de K. ter Laanprijs, in 2021.

Er zijn in totaal 150 kaarten beschikbaar. Ze kosten 19,50 euro per stuk. De opbrengst van de avond zal volledig ten goede komen aan Fietsen voor Huizen . Kaarten bestellen kan via deze site .

Nieuws

menu