Berlinda Aukema volgt Herman Groothuis op als gemeentesecretaris Oldambt

Berlinda Aukema volgt Herman Groothuis op als gemeentesecretaris Oldambt. Foto: Gemeente Oldambt.

Berlinda Aukema (56) is vanaf 20 juli de nieuwe gemeentesecretaris van Oldambt. Ze volgt Herman Groothuis op, die in juli met pensioen gaat.

Gemeente Oldambt is blij met Aukema, zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema. ,,Er liggen hier flinke uitdagingen, zowel op het financieel vlak als qua organisatieontwikkeling. Wij denken dat Berlinda hier als ervaren manager met brede ervaring en veel mensenkennis een goede bijdrage aan kan leveren. Wij zien in haar de ideale kandidaat om te werken aan verdere verbinding en samenwerking.”

Dichtbij mensen

Aukema heeft een achtergrond in de jeugdzorg, energievoorziening, welzijn en aardbevingen in diverse managementfuncties. Ze werkte veel voor en met gemeenten, maar nog niet eerder ín een gemeentelijke organisatie. Aukema: ,,Het leuke aan deze baan is dat je hier het dichtst bij de mensen staat. Ik realiseer me dat het politiek best dynamisch en complex is. Maar ik zie ook veel kansen in het vormgeven van de moderne democratie”.

Herman Groothuis met pensioen

Herman Groothuis gaat in juli met pensioen. Groothuis stond aan de wieg van de huidige gemeente Oldambt, die ontstond uit een fusie van Reiderland, Scheemda en Winschoten. Sikkema: ,,Hij loodste Oldambt door moeilijke financiële tijden en bestuurlijke crises. Dieptepunt was het overlijden van burgemeester Pieter Smit in 2018, de eerste burgemeester van Oldambt, met wie Herman Groothuis jarenlang intensief samenwerkte”.

De afscheidsreceptie van Groothuis moet vanwege het coronavirus nog even wachten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu