Bibliotheken in Oost-Groningen verruimen openingstijden, maar blijven werken volgen corona-protocol

Foto: Biblionet Groningen

De bibliotheken in de gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde hebben met ingang van maandag de openingstijden weer verruimd.

De bibliotheken hanteerden aangepaste openingstijden vanwege de coronamaatregelen en de zomervakantie. Vanaf maandag zijn ze weer langer open. ,,Daarbij zijn we wel afhankelijk van onze vrijwilligers’’, zegt regiomanager Janneke Klok van Biblionet.

‘Vanzelfsprekend blijven we wel werken volgens het corona-protocol voor de bibliothekensector ’, voegt haar collega Alian Spelde toe in een persbericht.

De afgelopen periode waren er meer restricties. Zo waren de 37 vestigingen van Biblionet weken gesloten en moesten boeken bij de ingang worden opgehaald.

Niet meer in quarantaine

,,Nu kan er weer gewoon geleend worden’’, zegt Klok. ,,Ingeleverde boeken hoeven niet meer eerst in quarantaine. Wel geldt de 1,5 meter-regel.’’

Bij de leestafels is de crisis nog ‘zichtbaar’, daar staan minder stoelen. ,,Ook vanwege de 1,5 meter. Wat voorlopig ook blijft, is onze bezorgdienst. Voor leden die liever nog niet naar de bibliotheek komen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu