Bouw Kooistrahof in Oude Pekela ligt op schema (Ondanks coronacrisis)

De grondwerkzaamheden zijn begonnen en de contouren van het appartementencomplex zijn al zichtbaar op de locatie.  Foto: Eigen foto

De bouw van appartementencomplex Kooistrahof in Oude Pekela ligt op schema. En dit ondanks de coronapandemie. Deze week is begonnen met de grondwerkzaamheden op de bouwlocatie en de contouren van het appartementencomplex zijn al zichtbaar op de locatie.

Voor het complex was van meet af aan veel belangstelling. Reeds op 3 maart vorig jaar kwamen circa 150 belangstellenden af op de inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Pekela, waar de plannen kenbaar werden gemaakt. Daar gaven de bouwer (Bouwonderneming Gebroeders Benus in Musselkanaal), de ontwikkelaar (WVG Ontwikkeling in Meppel), de architect (HJK architecten uit Groningen) en de verkopend makelaar (Van Beilen Makelaars uit Stadskanaal) tekst en uitleg aan de aanwezigen.

Begin januari dit jaar gingen de appartementen in de verkoop, en een paar maanden later waren er al 15 van de 17 verkocht. En kort daarop was er al een wachtlijst.

‘Alles loopt volgens plan’

„Alles loopt volgens plan”, zegt Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars. „De verwachting is dat na komend weekend de grondwerkzaamheden zijn afgerond, waarna de palen de grond in kunnen. Vervolgens gaat het aan één stuk door.”

Wanneer het complex opgeleverd zal worden is nog niet bekend, maar Van Beilen denkt dat de bouwwerkzaamheden ongeveer een jaar zullen gaan duren. „De kopers zullen per brief op de hoogte worden gebracht van de vorderingen.”

De coronacrisis heeft zijn weerslag gehad

Hoewel de bouw dus op schema ligt, heeft de coronacrisis wel zijn weerslag gehad op onder meer de planning. „Maar dat geldt niet specifiek voor dit project. Vanwege de coronapandemie is het namelijk lastig om materialen aan te schaffen. De levertijd van bijvoorbeeld beton en isolatiemateriaal is langer. Daar moet je als aannemer dus in de planning rekening mee houden. Ook de heimachine moet bijvoorbeeld extra vroeg worden gereserveerd. En dan heb ik het nog niet gehad over de sterk gestegen bouwprijzen.”

Appartementencomplex Kooistrahof wordt volledig gasloos gebouwd en beschikt over een lift met videofooninstallatie. Daarnaast wordt ieder appartement standaard uitgevoerd met vloerverwarming en heeft daarnaast de beschikking over een berging en een eigen parkeerplaats of carport op het binnenterrein.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu