Bouw leslokalen op Campus Winschoten valt fors duurder uit. Flinke tegenvaller voor gemeente Oldambt

Campus Winschoten.

Campus Winschoten. Foto: DVHN

De gemeente Oldambt dreigt een flinke scheur in de broek op te lopen in de aanloop naar de bouw van tien leslokalen op de Campus in Winschoten.
Lees meer over
Oldambt

Op de Campus wordt lesgegeven aan vmbo- en mbo-leerlingen. Om alle leerlingen onder één dak te brengen, is uitbreiding van het complex achter het station van Winschoten noodzakelijk. Dat is al in 2020 besloten. Destijds werd rekening gehouden met een investering van ruim 2 miljoen euro. Volgens ingewijden moet er nu ongeveer 2 miljoen euro extra bij.

Wethouder Erich Wünker (VVD) en Gerard van Vliet, voorzitter van het college van bestuur van stichting scholengroep Trivium waaronder de Campus valt, willen geen exact bedrag noemen. Beide erkennen dat het om een flink bedrag gaat.

Nog voor het zomerreces wil Wünker het exacte bedrag op tafel hebben. En ook weten hoe het zo zover heeft kunnen komen. ,,Deels is het te verklaren door de gestegen bouwkosten. En wij willen ook dat de leslokalen een zodanige constructie krijgen dat er eventueel een etage bovenop kan’’, zegt de wethouder. ,,Maar ik wil wel tekst en uitleg over de meerkosten en hoe we dit gaan oplossen.’’

Wünker zegt dat de gemeente niet alleen verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen, maar bij nieuwbouw ook de aanschaf van het eerste interieur voor haar rekening moet nemen. Van die regel zegt Van Vliet niet op de hoogte te zijn. ,,Dat ga ik direct checken, want ik weet niet anders dan dat de school dat moet betalen.’’

Van Vliet vertrekt, De Roo opvolger

Het is de bedoeling dat de lokalen voor het schoolseizoen 2024/2025 in gebruik genomen kunnen worden. Als alle lokalen klaar zijn, biedt het complex plaats aan maximaal 250 vmbo-leerlingen in de bovenbouw.

Van Vliet zal de oplevering en ingebruikname van de lokalen niet meer meemaken als voorzitter van het college van bestuur van Trivium. Hij neemt later dit jaar afscheid vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij wordt per 1 augustus vervangen door Ineke de Roo. Zij heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs. De Roo is op dit moment bestuurder/algemeen directeur op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.