Chris Lich en Jan van der Weele openen snackrestaurant in voormalig pand van Meijer Fietspecialist

Chris Lich (links) en Jan van der Weele. Foto Frans Stegeman

Kwalitaria Delifrance opent begin augustus haar deuren aan het Oldambtplein in Winschoten. Het snackrestaurant komt in het voormalig pand van Meijer Fietspecialist. Initiatiefnemers zijn Chris Lich (van de gelijknamige vishandel) en Jan van der Weele (directeur van de plaatselijke Jumbo).

“Wij willen met de opening van Kwalitaria Delifrance iets neerzetten wat er in Winschoten nog niet is: totaal ambachtelijk, van echte hamburgers, heerlijke broodjes met superverse salades een stamtafel waar heerlijke koffie kan worden gedronken en dat alles in een heel ruim opgezette zaak, met ook buiten een groot terras”, aldus Chris Lich.

Van Fietsspecialist naar Fritesspecialist

Hoewel het pand nog helemaal ingericht moet worden hebben beide ondernemers het al helemaal voor ogen hoe alles er uit gaan zien. “In het begin moesten wij nog lachen op het reclamedoek van Meijer ‘Van Fietsspecialist naar Fritesspecialist’. Een paar letters verwijderen en plakken.”

“Chris heeft altijd al het idee gehad over echte verse frites in Winschoten en ik over een eerlijke hamburger, maar wij kwamen als vrienden nooit dichter bij elkaar. Maar toen het pand van Meijer leeg kwam te staan was het voor ons eigenlijk één plus één is drie,” aldus Van de Weele.

Kwalitaria Delifrance is geen concurrent van welke cafetaria dan ook

Veel mensen roepen: ‘Maar er zijn toch al genoeg cafetaria’s!’. Kwalitaria Delifrance is echter geen concurrent van welke cafetaria dan ook, vinden de twee. „Wij gaan om 09.30 uur open en sluiten om 21.00 uur. Wij proberen alleen maar om de bezoekers een gezellige plek te bieden op één van de mooiste plaatsen in Winschoten”, zegt Chris.

Hij vervolgt: “Delifrance is een formule die het beste bij onze wensen past en dat gaat ook helemaal de uitstraling worden van dit kwalitaria-restaurant. Ik heb een goede zaak en Jan heeft ook een uitstekende zaak, maar we wilden gewoon iets doen omdat ons hart ook in Winschoten licht. Je kunt hier iets neerzetten, van begin van de middag tot eind van de middag, maar daar heeft het Oldambtplein helemaal niets aan.”

Bezorgers op elektrische fietsen

Het kwalitaria-restaurant zal gerund worden door Lich, met een team van zo’n 25 medewerkers. Ook komt er een bezorgdienst. De producten worden niet aan huis afgeleverd door bezorgers op scooters, maar - milieubewust - op elektrische fietsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu