Concert Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in De Klinker in teken van jubileum Nieuw Leven, veteranen en Oekraïne

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Jarno Kraayvanger

Het 100-jarig bestaan van de Stedelijke Muziekvereniging Nieuw Leven op 20 april 2020 zou uitgebreid worden gevierd met een optreden van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in De Klinker in Winschoten. De coronapandemie gooide echter roet in het eten. Twee jaar na dato, op donderdag 21 april, is de herkansing.
Lees meer over
Oldambt

Er was indertijd bewust gekozen om de militaire kapel naar De Klinker te halen, omdat de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden nagenoeg samenviel met het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Winschoten.

Tijdens het zogenoemde Anjer-concert op 21 april staat erkenning van de veteranen centraal. Het optreden is dan ook tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Comité Veteranendag.

Jean Pierre Cnoops

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, die onder leiding van gastdirigent Jean Pierre Cnoops, brengt een gevarieerd muzikaal programma waarin verschillende stijlen, van klassiek, pars en pop, tot Klezmer en soundtracks van films en games, de revue passeren.

Tijdens het concert treden meerdere solisten voor het voetlicht, zoals bijvoorbeeld de hoboïsten in het ‘Concert voor twee hobo’s’ van Voormolen, maar ook de trompettisten laten van zich horen met muziek van Ennio Morricone.

Het optreden op 21 april in De Klinker begint om 20.15 uur. De toegang is gratis, dank zij een royale bijdrage van de gemeente Oldambt.

Een vrije (contante) gift voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne in de bus bij de ingang van de zaal wordt op prijs gesteld. De giften worden gestort op giro 555.

Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch via 0597-700270 of via de website www.indeklinker.nl .

Nieuws

menu