De Klinker in Winschoten gaat ook films vertonen in de grote zaal. Woensdag wordt vaste filmdag

Foto (ter illustratie): Unsplash

Cultuurhuis De Klinker in Winschoten vertoont vanaf woensdag ook films in zijn grote zaal. Eerder deed alleen de kleine zaal (Rabozaal) dienst als bioscoopzaal.

De Klinker borduurt hiermee voort op het succes van het vertonen van bioscoopfilms in schoolvakanties, waarmee vorig seizoen werd begonnen. Al langer vertoont Filmliga Winschoten/ Oldambt elke dinsdag een filmhuisfilm.

‘Kleine investering in beeld en geluid’

‘Het bioscoopbezoek is terug van weggeweest. Daar waar de afgelopen jaren een daling te zien was door de komst van Netflix , Videoland , et cetera is er nu weer een stijgende lijn te zien en daar spelen wij graag op in’, stelt Ingmar Scholte, hoofd bedrijfsvoering bij De Klinker, in een persbericht.

‘De entourage was er al, dus met een kleine investering in beeld en geluid konden we al beginnen’.

Vaste filmdag

Het cultuurhuis wil van de woensdag de vaste filmdag maken. Met een kinderfilm in de middag en een film voor volwassenen in de avond.

Het spits wordt woensdagmiddag afgebeten met de kinderfilm De Piraten van Hiernaast . Donderdag 24 september volt De beentjes van St. Hildegard . Scholte: ‘Deze film draait al enkele weken en is steevast uitverkocht, vandaar dat we de film nogmaals hebben geprogrammeerd’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu