De Koffieleut in De Boschpoort biedt huiselijke gezelligheid

Annie Alberts van Sociaal Werk Oldambt. Frans Stegeman

Wethouders Jurrie Nieboer en Gert Engelkens van de gemeente Oldambt openen donderdag 21 april om 14.30 uur De Koffieleut in De Boschpoort in Winschoten. Het inloophuis is voorlopig geopend op dinsdag en donderdag, maar als de formule aanslaat is het de bedoeling dat daar meer dagen aan vast worden geplakt. Het initiatief komt van Annie Alberts van Sociaal Werk Oldambt en een groep andere Oldambtsters.
Lees meer over
Oldambt

Dit inloophuis is bedoeld voor iedereen, jong en oud, die zin heeft in een bakkie koffie, behoefte heeft aan een gesprek of afleiding zoekt. Bezoekers kunnen er uitrusten of ontspannen met een boek of een magazine, maar kunnen ook een spelletje spelen.. Het is vooral bedoeld om mensen die veel thuis zijn, weinig andere mensen ontmoeten of spreken, wat huiselijke gezelligheid te bieden. Er is altijd een gastheer of gastvrouw aanwezig.

Misschien de beste oplossing om er een ‘bakkie’ te doen

Alberts: „Wanneer je ’s morgens niemand spreekt en eigenlijk niets hebt om voor uit je bed te komen, dan wordt dit inloophuis misschien voor diegene wel de beste oplossing om er een ‘bakkie’ te komen doen.”

Tegelijkertijd kunnen bezoekers in het inloophuis terecht voor vragen op allerlei gebied. De gastheren en gastvrouwen kunnen hen dan doorverwijzen naar medewerkers van Sociaal Werk Oldambt.

De Koffieleut is met ingang van 21 april (voorlopig) iedere dinsdag en donderdag geopend van 10.30 tot 15.30 uur. De Boschpoort is gevestigd aan Het Boschplein 2 in Winschoten. Voor meer informatie: 0597-421833.

Nieuws

menu