Dickens’ Day Beerta gaat niet door

De chique dames uit het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens. Foto: Trijn Fotografie.

Elk jaar in december is het Dickens’ Day in Beerta en verandert het dorp voor één dag in de magische wereld uit het boek A Christmas Carol van Charles Dickens. Tot nu toe. Want Dickens Day Beerta 2020 gaat niet door.

Dorpsbelangen Beerta laat weten dat het vanwege alle coronamaatregelen niet lukt om Dickens’ Day, dat vorig jaar haar tienjarig jubileum vierde, te organiseren zonder de sfeer van het evenement tekort te doen.

Duizenden bezoekers

,,We hebben daarom de lastige beslissing moeten nemen om dit jaar geen Dickens’ Day te organiseren”, vertelt Alida Meijering van de organisatie. ,,We moeten om de veiligheid van onze duizenden bezoekers en meer dan honderd vrijwilligers denken.”

Op zoek naar een nieuw onderkomen

De organisatie blijft positief: er is nu meer tijd om te zoeken naar een (tijdelijk) onderkomen. Alida: ,,Het oude dorpshuis is verkocht en al onze materialen en kleding moesten worden verhuisd. Er is goede hoop op een nieuw onderkomen, maar of we daar in 2021 al gebruik van kunnen maken is nog maar de vraag. Ook zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die goed zijn in organiseren, coördineren of juist heel handig met hout of stoffen zijn en Dickens een warm hart toe dragen.”

De organisatie gaat ervan uit in 2021 weer een Dickens’ Day te kunnen organiseren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu