Drones opgenomen in lesprogramma Ubbo Emmius Winschoten (Negen docent hebben alvast diploma gehaald)

Negen docenten van Ubbo Emmius Winschoten, locatie Bovenburen, mogen zich nu volwaardig dronepiloot noemen. Foto: Eigen foto

Drones zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Ze worden onder meer gebruik in het bedrijfsleven (van de agrarische sector tot de bouw), ze zijn handig voor het maken van foto en video, het doen van inspecties en landmetingen en in de nabije toekomst voor de logistiek van bijvoorbeeld post en medicijnen. Om de leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomst is het gebruik van drones opgenomen in het lesprogramma van Ubbo Emmius Winschoten.

Negen docenten van de locatie Bovenburen hebben alvast hun examen (zowel theorie als praktijk) dronepiloot gehaald om komend schooljaar goed beslagen ten ijs te komen. De opleiding, mogelijk gemaakt vanuit Sterk Techniekonderwijs Zuidoost-Groningen, is verzorgd door Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal in samenwerking met Noord-Nederland Omnidrones.

Regels omtrent gebruik en het vliegen drones aangescherpt

Sinds 1 januari 2021 zijn de regels omtrent het gebruik en het vliegen met drones aangescherpt. Deze regels gelden in alle landen van de Europese Unie (EU), en moeten zorgen voor veiligheid in de lucht en op de grond. Er zijn drie categorieën: Vluchten met een laag risico, vluchten met een gemiddeld risico en vluchten met een hoog risico. Ook kleine (speelgoed)drones vallen onder deze nieuwe regels.

Meer informatie is te vinden op Rijksoverheid.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu