Duurzaamheidskenmerk voor jachthavens in Midwolda en Blauwestad

Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad. Eigen foto

Voor het eerst in drie jaar is er weer een officiële uitreikingsceremonie geweest voor de Blauwe Vlag, een internationale milieu-onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. De ceremonie vond plaats in de Hanzehaven in de gemeente Elburg. Namens Jachthaven Midwolda en Havenkwartier Blauwestad nam Thijs Huisman de Blauwe Vlaggen in ontvangst.
Lees meer over
Oldambt

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend, aan 130 jachthavens en 59 stranden, waarvan vier in de provincie Groningen. De jachthaven in Blauwestad behaalde het duurzaamheidskeurmerk voor de derde keer, die in Midwolda voor de vierde keer.

Duurzaam watersportbedrijf

“De Blauwe Vlag past perfect bij ons streven om een duurzaam watersportbedrijf te zijn”, zegt Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad. “Om aan de criteria van Blauwe Vlag te voldoen hebben we geïnvesteerd in extra veiligheidsmaatregelen in de havens. Ook op het gebied van duurzaamheid hebben we flinke stappen gezet. Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden, lampen zijn vervangen door LED en er worden uitsluitend milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt.”

En verder: „Met Bootverhuur Blauwestad worden we ook steeds duurzamer. Zo hebben we al een tweetal elektrische sloepen in de verhuur en zijn sinds dit voorjaar ook de benzinemotoren achter onze zeilboten vervangen door een elektrische variant. Over een aantal jaar zal onze hele verhuurvloot elektrisch varen en hopen we ook de daarvoor benodigde stroom zelf te kunnen opwekken.”

Over de Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

Nieuws

menu