Energietoeslag voor huishoudens met smalle beurs in Oldambt. 'Automatisch op de rekening'

Gert Engelkens. Foto: Brigitte Ruijtenbeek

Huishoudens met een laag inkomen uit de gemeente Oldambt krijgen de eenmalige energietoeslag van 800 euro zo snel mogelijk automatisch op hun rekening gestort.
Lees meer over
Oldambt

De eenmalig energietoeslag is een maatregel van het kabinet, bedoeld om te voorkomen dat huishoudens met een laag inkomen geldproblemen krijgen door de hoogte van de energierekening. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling.

De gemeente Oldambt heeft daarbij besloten dat huishoudens met een algemene bijstandsuitkering, of een IOAW- of IOAZ-uitkering de toeslag automatisch op hun rekening krijgen gestort. ,,We maken de eenmalige toeslag zo snel mogelijk over aan deze huishoudens”, zegt wethouder Gert Engelkens.

,,Andere groepen, zoals werkenden en zelfstandigen met een minimuminkomen, en AOW’ers zonder aanvullend pensioen, moeten de toeslag zelf aanvragen. Dat is omdat we als gemeente niet op de hoogte zijn van de inkomens van inwoners. Inwoners die alleen bijzondere bijstand ontvangen, moeten de toeslag ook zelf aanvragen. Dat kan vanaf 19 april.”

Nieuws

menu