Foutje bedankt: Uitslag verkiezing in Winschoten ongeldig

Pascal Meinders (links) en Felix Röben ondertekenden november vorig jaar de overeenkomst onder toeziend oog van burgemeester Cora-Yfke Sikkema.

Pascal Meinders (links) en Felix Röben ondertekenden november vorig jaar de overeenkomst onder toeziend oog van burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Gemeente Oldambt

De draagvlakmeting voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Winschoten moet opnieuw. Er kan namelijk niet met zekerheid worden gezegd of de stemming eerlijk is verlopen. Sommige bedrijven hebben geen stembiljet ontvangen, andere kregen er twee.
Lees meer over
Streekblad

Wethouder Erich Wünker trekt het boetekleed aan: “We hoorden dat sommige bedrijven geen stembiljet hadden ontvangen en anderen juist dubbel. Er is nog een poging gedaan om dat te herstellen, maar de registraties klopten daarna niet meer. Dat is reden geweest om de stemming ongeldig te verklaren. Hoe spijtig ook voor alle inzet om mensen naar de stembus te krijgen, er rest ons geen andere keuze dan de stemming opnieuw te doen. We zullen er dan ook alles aan doen om dat op korte termijn te organiseren.”

Veel energie gestoken in bevorderen opkomst

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's