Fractievoorzitter Partij voor het Noorden in Oldambt stapt drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen op: 'Kan mij niet voor honderd procent inzetten'

Stadhuis Oldambt in Winschoten. Foto: DvhN

Kirsten Bos stopt per 1 januari als fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden in de gemeente Oldambt. Ze verlaat dan ook de gemeenteraad, omdat die taak niet langer te combineren valt met haar baan. Bos wordt vervangen door een tijdelijke fractievoorzitter.
Lees meer over
Oldambt

Het scheidend raadslid kijkt positief terug op de afgelopen drie jaar. ‘Ik vind het een hele eer dat ik vanaf 2018, onder de vlag van de Partij voor het Noorden, als gemeenteraadslid mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de lokale politiek, en ben blij dat ik dit bijna tot aan de verkiezingen van 2022 heb kunnen doen’, laat Bos weten.

De politica benadrukt dat gemeenteraadslid zijn grote verantwoordelijkheden met zich meebrengt en dat zij die niet langer kan dragen. ‘Door een verzwaring van mijn functie in mijn dagelijkse werk zou ik vanaf januari mij niet meer voor de volle 100 procent kunnen inzetten als raadslid, terwijl onze kiezers en de inwoners van Oldambt dit wel verdienen.’

Nieuwe fractievoorzitter

Bos heeft daarom besloten te stoppen en plaats te maken voor iemand die zich er wel volledig voor kan inzetten. Mark Kalse zal tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 tijdelijk de rol van fractievoorzitter op zich nemen. De Partij voor het Noorden, dat met drie zetels vertegenwoordigd is in de gemeenteraad, draagt John Walters voor als nieuw raadslid.

Nieuws

menu