Gemeente Oldambt stelt 150 vuurtonnen beschikbaar voor jaarwisseling

Foto: Shutterstock

Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen voor de komende jaarwisseling een vuurton aanvragen. De gemeente geeft in totaal 150 van deze tonnen in bruikleen.
Lees meer over
Oldambt

Hoewel vreugdevuren niet zijn toegestaan, vinden ze rond de jaarwisseling op grote schaal plaats in Oldambt. Met het beschikbaar stellen van vuurtonnen hoopt de gemeente de liefhebbers van zo’n vuurtje tegemoet te komen.

‘Het is een klein gebaar om het samen gezellig te kunnen maken nu we vanwege corona een stuk beperkter zijn in ons doen en laten’, licht burgemeester Cora-Yfke Sikkema in een persbericht toe.

Schade jaarwisseling beperken

De gemeente hoopt hiermee bovendien de schade tijdens de jaarwisseling te beperken. Bij de vorige jaarwisseling werd voor 58.000 euro schade aangericht, onder andere aan het asfalt door vuren.

‘Om een statement te maken dat dit zo echt niet kan, heb ik vorig jaar diverse aangiftes gedaan en schades verhaald op daders’, licht burgemeester Cora-Yfke Sikkema in een persbericht toe.

‘Als het nodig is doe ik dat dit jaar weer, maar bovenal hoop ik dat het dit jaar beter gaat. We hebben met elkaar een verantwoordelijkheid om de jaarwisseling veilig door te komen. Al is het maar ter ontlasting van onze handhavers en de zorg, die door corona al zo zwaar belast zijn. Daar moeten wij dit jaar echt nog een beetje extra aan denken.’

Vuurton aanvragen

Iedereen van 18 jaar of ouder kan online een vuurton aanvragen. Uiteraard moet wel aan enkele voorwaarden worden voldaan, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid.

Nieuws

Meest gelezen

menu